Alimentare cu apa

ALIMENTAREA CU APA

Alimentarea cu apa atat in cazul apartamentelor ,caselor cat si in cazul cartierelor se face printr-un camin betonat in interiorul caruia se monteaza un apometru care inregistreaza consumul de apa alimentat de la reteaua orasului.

In cazul in care necesarul de apa rece este mai mare si reteaua nu face fata, atunci este nevoie de o rezerva de apa care de obicei se monteaza intr-o asa numita camera tehnica.Camera tehnica este alcatuita dintr-o instalatie de alimentare cu apa format din rezervoare ,grup de pompare cat si tevi si fitinguri aferenta instalatiei.

Acolo unde nu avem apa de la reteaua orasului suntem nevoiti sa foram un put.Aici vorbim despre o instalatie formata dintr-o pompa submersibila care functioneaza in regim de hidrofor sau despre o instalatie cu hidrofor cu ajutorul careia scoatem apa din put.In ambele cazuri avem nevoie de un camin betonat la nivelul solului in incinta caruia se monteaza instalatia de scos apa. Materialele folosite in cazul alimentarii exterioare cu apa rece sunt PEHD(polietilena de inalta densitate) si PPR(polipropilena reticulata).

Pt alimentarea cu apa interioara atat in cazul bucatariilor cat si a bailor materialele folosite sunt cupru,ppr,pex,pexal.Aici intalnim pe langa apa rece si apa calda,adica apa rece incalzita cu ajutorul centralelor termice.De aceea materialele folosite sunt mai diversificate si mai rezistente la temperatura. Instalatiile interioare de alimentare cu apa rece si calda pot fi montate atat in sapa cat si in pereti.

Alimentare apa