Canalizare

CANALIZAREA

Ca si alimentarea cu apa canalizarea este exterioara si interioara.
Canalizarea exterioara o intalnim la case,apartamente cat si la cartiere de case si blocuri.De obicei canalizarea exterioara se varsa in reteaua de canalizare a orasului.Materialele folosite sunt tevile si fitingurile din pvc care sunt de diferite grosimi pt a da o anumita rezistenta.Ele se monteaza in pamant pe un strat de nisip de 10-15 cm atat sub ele cat si deasupra lor pt a fi protejate si cu o anumita panta de obicei 1-2 % pt a se putea scurge apa menajera de la imobil la reteaua de canalizare a orasului.

In cazul in care nu avem posibilitatea sa evacuam apa menajera la canalizarea orasului putem opta pt fosa septica, statie de epurare sau o basa . In cazul fosei septice vorbim de un recipient cu 2 sau 3 compartimente in care se triaza apa menajera dupa care avem nevoie de vidanjare pt a lua grosul ramas si a o curatii pt a putea functiona in continuare.

Pt statia de epurare avem nevoie de un lac,o apa in care sa evacuam apa filtrata in urma procesului de curatare(epurare) a apei menajere.
Basa reprezinta o alternativa a evacuarii apelor menajere care consta in acumularea apei menajere intr-o incapere de mari dimensiuni betonata la nivelul solului si ulterior pomparea acesteia cu ajutorul unui grup de pompare cu tocator pana la cea mai apropiata retea de canalizare.

Canalizarea interioara o intalnim la bai si bucatarii atat la case cat si la apartamente. Aici vorbim despre scurgerea lavoarelor,spalatoarelor ,cazilor,a masinilor de spalat, a wc-urilor dar nu in ultimul rand si a sifoanelor de pardoseala. Materialele folosite sunt din PP sau PVC de diferite dimensiuni incepand de la dn 32 si pana la dn 110.

Canalizarea interioara are rolul de a capta si a transporta apa menajera din bai si bucatarii pana la canalizarea exterioara si de acolo la reteaua de canalizare existent. Se monteza in sapa si cu o anumita panta de 1-2 % de la consumator catre canalizarea exterioara.

Tot din categoria instalatiilor sanitare fac parte si montarea obiectelor sanitare lavoar,bideu,cada,cabina dus,wc dar si a rigolelor de dus.In cazul celor amintite vorbim atat de alimentarea cu apa (rece ,calda) dar si de canalizare.

Prioritatea noastra principala este aceea de a oferi clientilor nostri lucrari de instalatii sanitare de calitate prin executarea acestora cu instalatori calificati dar si prin calitatea materialelor pe care le folosim.Materialele folosite beneficiaza de garantie si sunt achizitionate de la producatori cunoscuti.De asemenea la lucrarile de instalatii sanitare pe care le prestam acordam garantie la manopera.

Canalizare