Magazin online

Login

Register

Wishlist

Compare

Language

Cart

Magazin online

Tevi din cupru

Oare casele viitorului vor mai avea incluse in instalatia sanitara tevi din cupru pentru instalatii de aer conditionat ?

  Data fiind faptul ca planeta noastra se confrunta cu multe probleme climatice in prezent, e de asteptat ca incalzirea globala sa provoace o crestere a temperaturii medii, ceea ce va crea multe probleme omenirii. Inclusiv confortul nostru in propria locuinta va fi diminuat daca nu vom instala sisteme de aer conditionat performante (cu sau fara tevi din cupru pentru instalatii de aer conditionat).
 Sistemele de aer conditionat sunt probabil paradoxul perfect al schimbarilor climatice. Saptezeci la suta din populatia lumii va trai in orase pana in 2050, iar cea mai mare parte a urbanizarii se petrece in locuri cu temperaturi mari precum India. Daca orasele viitorului vor fi din ce in ce mai populate, ele vor avea nevoie cu siguranta de sisteme de aer conditionat.
  Deci, cererea de aparate de racire a aerului va creste, dar tinerea emisiilor sub control inseamna ca sistemele viitorului vor trebui sa reutilizeze o parte din energia consumata. Chiar acum, America foloseste mai multa electricitate pentru racirea caselor si birourilor decat consuma Africa pentru toate nevoile ei, ceea ce este extrem de ingrijorator pentru viitorul planetei noastre.
  Din fericire, sunt posibile solutii tehnologice inivatoare pentru sistemele de aer conditionat cu sau fara instalatii din tevi din cupru pentru instalatii de aer conditionat. Adevarul este ca oamenii au venit mereu cu moduri inteligente de a raci spatiile interioare fara energie electrica. Este ceva ce arhitectii de astazi trateaza cu din ce in ce mai multa atentie, ei incercand sa foloseasca elementele naturale pentru racirea interioarelor.
  Exista mai multe moduri de racire a unui spatiu interior fara puterea data de energia electrica. Alte sisteme de racire pasive profita de puterea vantului, a apei si de elementele naturale in moduri diferite pentru a crea microclimate interioare placute. Aceste sisteme ingenioase vin cu avantajul de a maximiza confortul, dar au scopul si de a minimiza energia consumata de proprietarii de case sau cladiri de birouri.

De ce folosim tevi din cupru pentru instalatii de incalzire si sanitare ?

  Cuprul este unul dintre cele mai utilizate materiale pentru conductele de apa din Statele Unite si Europa. Cuprul este durabil si reciclabil, ceea ce inseamna ca utilizarea conductelor de cupru pentru conductele de apa nu va diminua stocul global de cupru si are un impact mai redus asupra mediului decat alte optiuni, asa cum ar fi tevile din PVC. In timp ce costul initial al conductelor de apa din cupru dintr-o cladire poate fi mai mare, durabilitatea acestuia o face o valoare excelenta pe termen lung, iar investitia se va amortiza destul de repede.
  Conductele de cupru si diferitele tevi din cupru pentru instalatii de incalzire si sanitare sunt usoare si foarte maleabile, astfel incat acestea sunt usor de montat de catre instalatori. Ele sunt, de asemenea, mai usor de personalizat si se potrivesc la fata locului mult mai bine, fiind adaptate usor oricarui tip de instalatie sanitara. Sunt necesare putine unelte pentru montarea conductelor de cupru, iar ele pot fi imbinate cu aliaje simple. Acesti factori fac teva de apa din cupru mai simplu de instalat.
  In zonele cu apacu un pH neutru, conductele de cupru rezista coroziunii, formand un strat subtire de protectie in interiorul tevii si pastrand bine integritatea structurala a conductelor si diferitelor tipuri de tevi din cupru pentru instalatii de incalzire si sanitare. Aceasta permite folosirea unei tevi cu diametru mai mic, cu un debit maxim de apa asigurat utilizatorilor casnici.
  Conducta de cupru conduce bine caldura, astfel ca tevile se incalzesc in timpul expunerii la apa calda si raman calde destul de mult timp. Acest lucru ajuta la mentinerea apei calde la o temperatura constanta in timp ce ea este pompata prin conducte prin intreaga casa. Conductivitatea cuprului il face alegerea perfecta pentru sistemele de incalzire radiante care pompeaza apa calda prin podea pentru a incalzi o camera.
  Cuprul are proprietati antimicrobiene naturale care ajuta la distrugerea bacteriilor daunatoare si a agentilor patogeni. Tevile de cupru inhiba, de asemenea, cresterea bacteriilor in interiorul lor, caci acestea pot ajunge la oameni.
  Efectele distrugatoare ale cuprului asupra bolilor si microorganismelor precum E-coli, virusul poliomielitei si pneumonia sau alte bacterii daunatoare, au fost toate dovedite in urma unor teste. Spre deosebire de conductele de fier, plumb si PVC, tevile din cupru nu aduc metale periculoase sau toxine in apa de baut.
  Conductele de cupru sunt sigure, cu exceptia cazului in care apa din ele este prea acida sau alcalina. Majoritatea apelor din marile orase au un pH echilibrat intre 6,5 si 8, ceea ce reprezinta un interval sigur pentru conductele de cupru.
  Apa acida sau alcalina poate provoca coroziunea unor tevi din cupru pentru instalatii de incalzire si sanitare. Drept urmare, prea mult cupru in organismul uman poate provoca probleme gastro-intestinale, asa cum ar fi crampele de stomac, diareea, greata si varsaturile.

Avantajele si dezavantajele folosirii unor tevi din cupru la instalatiile sanitare din locuinte !

  De-a lungul timpul, in executarea instalatiilor sanitare, au fost folosite materiale diferite, incepand cu lemnul si ajungandu-se la ceea ce avem astazi. In epoca moderna a instalatiilor sanitare interioare, cel mai popular material timp de mai multe decenii a fost otelul galvanizat, care s-a dovedit mai durabil decat orice metal folosit anterior. Otelul a permis instalatiilor sanitare interioare sa devina mai bune, iar multe case si intreprinderi au inca tevi de otel chiar si astazi.
  Dar din cauza tendintei de corodare a otelului in timp, unele tipuri de tevi din cupru au inlocuit otelul galvanizat ca material preferat de instalatori in ultimii 70 de ani. Cuprul se confrunta astazi si cu concurenta plasticului, cum ar fi PEX, PVC si CPVC, dar el tot ramane o alegere populara. Cuprul este foarte scump, dar are si multe calitati, ceea ce face ca acest material sa fie o alegere foarte buna pentru instalatiile sanitare - insa uneori plasticul este cea mai buna optiune.
  Cuprul este un metal natural rezistent la coroziune, in timp ce otelul galvanizat se va scurge si se va sparge datorita deteriorarii coroziunii. Desi este un metal durabil (capabil sa reziste la presiunea de 1.000 psi), cuprul este de asemenea usor, ceea ce face mai usor sa lucrati cu el (inclusiv prin economisirea costurilor cu forta de munca) si, de asemenea, pentur cupru este mai usor sa se monteze sub forma de tevi din cupru pe intinderi lungi fara prea multe elemente de suport. Este, de asemenea, mai putin costisitor decat otelul si nu este nociv pentru sanatatea noastra.
  Cuprul este mai prietenos cu mediul inconjurator decat conductele de plastic deoarece este un metal natural, in timp ce plasticul sintetic creeaza o cantitate mare de emisii in timpul fabricarii. Desi conductele de cupru sunt superioare aproape in toate privintele fata de tevile de otel galvanizate, in unele privinte conductele PEX si PVC depasesc cuprul.
  Desi cuprul costa mai putin decat otelul, costa mai mult decat plasticul. Conductoarele de cupru intampina, de asemenea, probleme legate de aciditatea apei, astfel incat acestea nu sunt bune de instalat pentru sistemele sanitare care folosesc apa dintr-un put.
  Cuprul este flexibil si poate fi folosit pentru numeroase tipuri de instalatii cu tevi din cupru, dar tevile din plastic se pot indoi pentru a se potrivi in aproape orice spatiu necesar. Codificarea prin culori diferite a tevilor din plastic le face mult mai usor de utilizat pentru instalatori, care pot stabili anumite culori pentru tuburile cu apa fierbinte si apa rece.

Sunt multe motive pentru care recomandam folosirea unor tevi din cupru pentru instalatiile sanitare !

  Cand vine vorba de instalatii sanitare si instalatii de gaze naturale, una dintre cele mai comune alegeri pentru materialul tevilor este cuprul. Conducta de cupru ofera o serie de avantaje care fac din acest material o alegere foarte buna atat pentru instalatorii profesionisti, cat si pentru proprietarii de case.
  Majoritatea instalatorilor vor recomanda refacerea unei instalatii folosind tevi din cupru, daca alte materiale au fost folosite anterior. Daca construiti o casa noua sau renovati o locuinta, conductele de cupru sunt, de asemenea, ideale pentru o constructie noua.
  Conductele de otel galvanizat se erodeaza si creeaza scurgeri de apa sau gaze in cele din urma, in timp ce tevile din PVC sunt fragile si se pot sparge sau crapa cu usurinta daca sunt gresit instalate sau daca sunt utilizate in conditii extreme.
  Conducta de cupru este rezistenta la coroziune naturala, iar cuprul este unul dintre cele mai durabile materiale pentru conducte disponibile pe piata. Cuprul folosit in tevi din cupru se poate coroda daca este expus la apa cu un continut mare de acid, asa ca este important sa discutati cu un specialist in prealabil despre tipul alimentarii cu apa din casa dvs.
  Cuprul este incredibil de durabil in timp, rezistand la presiuni uriase de pana la 1000 psi si la temperaturi de inghet si fierbere fara niciun fel de problema. Cuprul este impermeabil si biostatic. Contaminantii nu pot patrunde in el, si, de fapt, cuprul chiar inhiba cresterea bacteriilor daunatoare oamenilor. Cuprul folosit pentru producerea de tevi din cupru este un material natural, ecologic, nu sintetic.
  Teava de cupru si fitingurile nu se vor degrada odata cu trecerea anilor. Tubul de cupru poate suporta cicluri repetate de inghet-dezghet - desi nicio instalatie sanitara nu trebuie lasata sa inghete.
  Daca se intampla vreodata, o scurta aplicare a caldurii cu flacara deschisa sau a unei rezistente electrice pe aceste tevi din cupru poate rezolva problema inghetarii apei in conducta respectiva. Conductivitatea termica superioara a conductei de cupru face din aceasta o solutie foarte buna aleasa cu precadere de instalatori.
  Costul calitatii si fiabilitatii cuprului este surprinzator de scazut. Un sistem de instalatii din cupru total costa cam la fel ca ale tipuri de instalatii realizate cu materiale mai putin fiabile, mai ales cand se iau in considerare reparatiile facute dupa instalarea lor, la anumite intervale de timp.
  Un sistem de instalatii de cupru adauga valoare locuintei dvs. atunci cand vine timpul sa vindeti acea casa. Noi va putem oferi o gama larga de tevi din cupru pentru orice tip de instalatie sanitara, fie pentru utilizatori casnici, fie pentru cei industriali. Ofertele noastre sunt foarte atractive si se potrivesc oricarui buget. Contactati-ne si va putem oferi mai multe detalii legate de stocurile noastre.

Tevile din cupru sunt fie pentru instalatiile de aer conditionat, fie pentru instalatiile de incalzire si sanitare.

Designed by ITeXclusiv.ro